• Orthopedisch maatwerk sinds 1827

  • Orthopedisch maatwerk sinds 1827

Vlos

Het is bij ons mogelijk Voorlopig Orthopedisch Schoeisel aan te meten (VLOS). Dit is een tijdelijke revalidatie schoen, deze worden gebruikt om u snel te mobiliseren na een chirurgische ingreep of om uw voeten te laten genezen na het ontstaan of het verkrijgen van wonden. Deze schoenen worden gemaakt naar een afdruk van uw voet en dit wordt door middel van een gipsafdruk of via3D scan gerealiseerd. Tijdens het proces vanaf een eerste afspraak tot de realisatie van de schoenen, doorlopen we enkele stappen:

1) Eerste afspraak

Bij de eerste afspraak maken we meteen een gipsafdruk of een 3D scan van uw voeten. Dit duurt ongeveer 60 minuten, daarna beginnen wij gelijk met het maken van de leesten en de passchoenen. Ook maken we meteen een vervolgafspraak na een week zodat u kan komen passen.

2) Machtiging zorgverzekeraar aanvragen

Op basis van de afdrukgegevens stuurt Linneweever de aanvraag van uw specialist samen met de offerte naar uw zorgverzekeraar om een machtiging aan te vragen.

3) Schoenen passen

Als de passchoenen gerealiseerd zijn, komt u deze bij ons passen. Na het passen maken we de uiteindelijke schoenen, deze zijn na 1 week klaar. Soms vindt er nog een tussenpas plaats. De productie van VLOS schoenen is een arbeidsintensief proces dat in totaal maximaal 2 weken in beslag neemt.

4) Afleveren

Wanneer de schoenen klaar zijn leveren wij deze bij u af. Bij het afleveren wordt alles nogmaals gecontroleerd en word er een digitale drukmeting gedaan en daarbij adviseren wij u over het inlopen, dragen en onderhoud van de schoenen voor het juiste gebruik. Dit gebeurt eventueel in het bijzijn van de specialist en als dit niet kan maken we na 2 weken een controle afspraak in het bijzijn van de specialist.

5) Geneesproces

Door de VLOS schoenen zijn uw voeten beschermd en kunt u sneller aan het revalidatieproces beginnen. Mochten er problemen zijn zoals drukplekken, maak dan gelijk een afspraak met Linneweever, wij staan voor u klaar!

6) Vervolgafspraak na het genezen

Na het genezen van uw voeten wordt er een vervolg afspraak gemaakt voor het aanmeten van orthopedisch schoeisel. Het is noodzakelijk dat uw eerste aanvraag komt van een revalidatiearts, orthopedisch chirurg, reumatoloog of een dermatoloog. Met deze aanvraag kunt u een afspraak maken bij Maat en Orthopedisch schoenatelier Linneweever.

7) Kosten en vergoedingen

Als de zorgverzekeraar goedkeuring heeft verleend betekent dit dat zij de kosten grotendeels zullen dekken. Houdt u wel altijd rekening met een wettelijke verplichte eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is voor 2023 € 126,00. U kunt de eigen bijdrage bij aflevering contant of per pin aan ons voldoen, in sommige gevallen int de verzekering deze eigen bijdrage. Doordat VLOS schoenen onder het eigen risico vallen zullen de kosten daarom door de zorgverzekeraar in het kalenderjaar van aanschaf met u worden verrekend als het eigen risico nog niet of gedeeltelijk door u verbruikt is. Wilt u meer informatie of heeft u nog een vraag? Neem dan contact met ons op!

Linneweever helpt u graag verder

Beste klanten,
Bij vragen kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 079-3317700
Vanaf maandag 11 maart veranderen onze telefoonbereikbaarheidsuren.

Wij zijn te bereiken op de volgende dagen en tijden:
– Maandag: 08:30 – 12:00
– Dinsdag: 08:30 – 12:00
– Woensdag: 08:30 – 12:00
– Donderdag: 08:30 – 12:00 en van 13:00 – 17:00
– Vrijdag: 08:30 – 12:00

Voor vragen buiten deze uren staan we altijd klaar via WhatsApp op 06-51903854 of via e-mail op info@linneweever.com, of spreek een bericht in.

Bedankt voor uw begrip en we kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!

Maak afspraak