• Orthopedisch maatwerk sinds 1827

  • Orthopedisch maatwerk sinds 1827

Steunzolen

Een vakkundig advies, kwaliteit en een goede nazorg zijn onontbeerlijk om maatsteunzolen tot ‘plezierzolen’ te maken. Uw besluit om maatsteunzolen bij ons te laten maken is een goede keuze en daarmee een garantie voor prettig loopplezier. Er zijn een aantal belangrijke punten die hierbij genoemd moeten worden:

Nieuwe schoenen en steunzolen

Wanneer u besloten heeft en/of geadviseerd wordt om steunzolen te gaan dragen in nieuwe schoenen dan kunt u het best schoenen aanschaffen met een in zijn geheel uitneembaar voetbed. U past de schoen met het standaard voetbed en als de schoen goed zit zullen wij uw steunzool exact even dik maken. Dit wordt op deze manier gedaan zodat de schoen hetzelfde zit als voorheen, maar nu zijn uw eigen steunzolen in de schoen verwerkt. Wij houden graag rekening met uw wensen wanneer u bij ons schoenen koopt, wij streven altijd naar de beste oplossing. U wordt vriendelijk verzocht om bij aanschaf van producten direct af te rekenen en u kunt bij ons pinnen.

Waar u op moet letten

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten:

  • Schoenen met een vetersluiting hebben over het algemeen een betere pasvorm. Ze geven een vastere omsluiting om uw voet, met name op de wreef en aan de zijkant van uw voet.
  • Een schoen met een brede en niet te hoge hak geeft de meeste steun en ook dit kunnen heel elegante schoenen zijn.
  • Het is belangrijk dat uw schoen een goede hielversteviging heeft (contrefort). Deze zorgt ervoor dat de voet niet van de steunzool afglijdt.
  • Wanneer er een los confectievoetbed of steuntje in de schoen zit dan moet dit uit de schoen verwijderd worden. Op deze manier komt er ruimte voor de steunzool. Let er daarom ook steeds op dat de schoen voldoende diep is. Dit kan gecontroleerd worden door de schoen met de steunzool te passen.
  • De schoen moet een goede gelengsteun (brugsteun) hebben, zodat hij tussen zool en hak niet doorzakt .
  • Uw nieuwe schoen moet goed passen in de lengte en breedte. Het is daarbij belangrijk dat u genoeg teenruimte hebt, de schoen moet ongeveer 10 mm langer zijn dan de langste teen. Koop uw schoenen nooit te groot.
  • Bij kromstaande tenen of een hallux-valgus knobbel (knobbel langs de binnenkant van de grote teen) moet er op gelet worden dat er geen dikke naden of sierstiksels op de gevoelige plekken drukken.

Hoe wen ik aan de steunzolen?

Het is heel normaal dat u aan het dragen van steunzolen moet wennen. Bouw het dragen van de steunzolen dan ook geleidelijk op. Wat u bijvoorbeeld zou kunnen doen is de eerste dag 2 uur ermee lopen, de tweede dag 4 uur en de derde dag 6 uur zodat u langzaam aan het dragen van steunzolen went. Wanneer dit niet lukt, begin dan opnieuw met gehalveerde tijden. In minder dan 14 dagen kunt u dan gemakkelijk gewend raken aan uw steunzolen. Als u klachten blijft houden kan u een controle-afspraak met ons maken.

Nazorg

Als u uw steunzolen intensief gebruikt kunnen er na verloop van tijd slijtageverschijnselen voorkomen. Meestal is dit op te lossen door het uitvoeren van correcties, aanpassingen en/of reparatie. Na een opknapbeurt gaan uw steunzolen dan weer een hele tijd mee dus gooi ze niet te vroeg weg. Het kan daarnaast zo zijn dat uw schoenen nog een individuele aanpassing nodig hebben, zoals een afwikkelvoorziening, een standverbetering, een hakverhoging of een drukvermindering van het bovenleer.

Als u aan sport doet

Voor sportieve doeleinden vervaardigen wij sportsteunzolen van flexibel en schokdempend materiaal. Na het aanpassen van de sportschoenen zullen wij u hierover graag vrijblijvend advies geven. Immers, een beroep doen op onze ruim 190 jaar bestaande orthopedische schoentechnische kennis, is een beroep doen op een betrouwbare partner voor prettig loopplezier.

Contact opnemen?

Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft of een afspraak wilt maken, u kunt bij ons altijd terecht voor een vrijblijvend voetonderzoek. Het is dan wel handig om van tevoren een afspraak te maken. Wij werken uitsluitend op afspraak, maar wij zorgen er altijd voor dat u op korte termijn bij ons terecht kunt.

Linneweever helpt u graag verder

Beste klanten,
Bij vragen kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 079-3317700
Vanaf maandag 11 maart veranderen onze telefoonbereikbaarheidsuren.

Wij zijn te bereiken op de volgende dagen en tijden:
– Maandag: 08:30 – 12:00
– Dinsdag: 08:30 – 12:00
– Woensdag: 08:30 – 12:00
– Donderdag: 08:30 – 12:00 en van 13:00 – 17:00
– Vrijdag: 08:30 – 12:00

Voor vragen buiten deze uren staan we altijd klaar via WhatsApp op 06-51903854 of via e-mail op info@linneweever.com, of spreek een bericht in.

Bedankt voor uw begrip en we kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!

Maak afspraak