• Orthopedisch maatwerk sinds 1827

  • Orthopedisch maatwerk sinds 1827

Steunzolen aanmeten bij Linneweever.

Voetafwijkingen zijn goed op te vangen met vakkundig advies, kwaliteit en een goede nazorg. Wij maken van uw maatwerk steunzolen op deze manier ‘plezierzolen’. Wij geven u hierbij de garantie voor prettig loopplezier. Dubbel als u bij ons uw steunzolen laat aanmeten.

Steunzolen aanmeten kan een enorm verschil maken in uw dagelijks leven. De steunzolen zijn namelijk los vervaardigde “inlays”. Deze bieden correctie aan uw voetstand en ondersteuning aan het voetskelet, wat diverse klachten kan verhelpen. Denk hierbij aan hielspoor, enkel- knie- en heupklachten, rugklachten en diverse reumatische aandoeningen.

 

Uw steunzolen aanmeten!

 

Steunzolen aanmeten, hoe werkt dat?

Bij het aanmeten van steunzolen en het maken ervan komt veel te kijken. De zolen worden namelijk op maat, speciaal voor uw voeten, gemaakt. Hiervoor gebruiken wij als één van de weinigen hoogwaardige 3D-meetapparatuur. Met deze apparatuur zijn we in staat om met uiterste precisie een scan te maken van uw voet(en). Hiermee worden drukpunten, vormgeving en voetstand zichtbaar. Op basis van de scan worden uw steunzolen gemaakt.

Hoe zit dat met nieuwe schoenen?

Wanneer u besloten heeft of geadviseerd bent om steunzolen te dragen, dan raden wij aan om schoenen te kiezen met een geheel uitneembaar voetbed. Op deze manier kan het voetbed gemakkelijk vervangen worden door uw steunzool en kan deze passend gemaakt worden. Met deze manier van werken zorgen wij ervoor dat de schoen net zo comfortabel loopt als voorheen. Echter nu met de steunzolen voor een duurzamere pasvorm.

 

Contact opnemen

 

Waar u op moet letten

Als u steunzolen laat aanmeten, zijn er een aantal zaken om op te letten. Voor het beste resultaat is het goed om hier rekening mee te houden, hierin adviseren wij u uiteraard graag. Dit betreft de volgende punten:

  • Schoenen met een vetersluiting bieden over het algemeen een betere pasvorm voor steunzolen aanmeten. Dit komt door de vastere omsluiting om de voet. Dit met name op de wreef en zijkant van uw voeten.
  • Voor schoenen met een hak, ligt de voorkeur bij een brede en niet te hoge hak.
  • Om te voorkomen dat uw voeten van de aangemeten steunzolen glijden, is een schoen met een contrefort aan te raden. Een contrefort is een hielversteviging die dit voorkomt.
  • Losse confectievoetbedden of steuntjes in de schoenen dienen verwijderd te worden, zodat er genoeg ruimte is voor uw steunzool op maat.
  • De voorkeur ligt bij schoenen die over een goede gelengsteun (ook wel brugsteun) beschikken, zodat deze niet tussen hak en zool doorzakt.
  • De schoenen moeten goed passen in lengte en breedte. Zorg dus voor genoeg teenruimte!
  • Heeft u een krom staande tenen of een hallux-valgus knobbel (knobbel langs de binnenkant van de grote teen)? Let er dan op dat er geen dikke naden of sierstiksels op de gevoelige plekken drukken.

Een afspraak maken

 

Steunzolen aanmeten bij Linneweever

Informatie over nieuwe steunzolen

Heeft u recent nieuwe steunzolen aan laten meten? Het is dan belangrijk om deze op de juiste manier in te lopen! De eerste dagen zult u namelijk moeten wennen aan de nieuwe zolen. Het dragen hiervan moet u dan ook opbouwen. Wij raden aan om, beginnend bij twee uur op de eerste dag, de steunzolen iedere dag twee uur langer te dragen. Dit tot 3 á 4 dagen, dit betekent op de 3e dag 6 uur. Hiermee went u het beste aan uw nieuwe steunzolen!

Slijtage

Bij intensief gebruik zal er van nature sneller slijtage plaatsvinden. Dit is op te lossen door het uitvoeren van (kleine) correcties, aanpassingen of reparatie. Gooi uw steunzolen dus niet te snel weg, maar kom eens langs om ze te laten herstellen.

Sport

Voor sportievelingen bieden wij ook speciale sportsteunzolen. Deze ontwikkelen wij voor u middels geavanceerde 3D-technieken. De zolen worden gemaakt van flexibel en schokdempend materiaal. Na het aanpassen van de sportschoenen geven wij u hierover graag vrijblijvend advies. Immers, een beroep doen op onze ruim 190 jaar bestaande orthopedische schoen-technische kennis, is een beroep doen op een betrouwbare partner voor prettig loopplezier.

 

Contact opnemen