• Orthopedisch maatwerk sinds 1827

  • Orthopedisch maatwerk sinds 1827

Semi orthopedische schoenen

Om uw semi orthopedische schoenen tot plezierschoenen te maken zijn vakkundig advies, kwaliteit en een goede nazorg onmisbaar. Wij helpen u graag aan de juiste schoen om voor u het lopen weer prettig te maken.

Het Traject

Wij ontvangen de verwijzing van een specialist om die samen met onze offerte bij de verzekering aan te vragen. Wanneer wij de machtiging van de verzekeraar hebben ontvangen, gaan wij over tot het vervaardigen van uw schoenen. Zodra de passchoenen klaar zijn plannen wij een afspraak met u in. U kunt meteen de kleur en het model uitkiezen. Hierna duurt het ongeveer vier tot twaalf weken tot de schoenen klaar zijn.

Indragen van Semi Orthopedische Schoenen

Uw voeten zullen enigszins moeten wennen aan de nieuwe schoenen. Door de gemaakte aanpassingen en correcties kan het lopen en staan anders aanvoelen. In het begin voelen de schoenen stug aan, omdat zij uit echt leer vervaardigd zijn en na verloop van tijd wordt dit soepeler.

Om uzelf te laten wennen aan de nieuwe schoenen en drukplekken te voorkomen gebruikt u onderstaand inloopschema. Het is belangrijk om de schoenen zorgvuldig in te lopen. Aan het eind van elke draagtijd moet u uw voeten controleren op drukplekken. Het schema is slechts een leidraad, afhankelijk van de gevoeligheid van uw voeten kan het langer duren voordat de schoenen zijn ingedragen.

Inloopschema

 

Dag     draagtijd I     draagtijd II     draagtijd III

 

1e dag     half uur         1 uur               2 uur

2e dag     1 uur             2 uur               4 uur

3e dag     2 uur             2 uur               4 uur

4e dag     2 uur             4 uur               8 uur

5e dag     4 uur             8 uur               hele dag

6e dag     4 uur             8 uur

7e dag     6 uur             hele dag

8e dag     8 uur

9e dag     hele dag

 

Als bij controle blijkt dat er rode (druk)plekken zijn ontstaan die pas na lange tijd verdwijnen, dan moet u de volgende dag dezelfde draagtijd aanhouden. Als er drukplekken zijn ontstaan (o.a. blaren) dan moet u contact met ons opnemen.

Wanneer u na het dragen van de schoenen rode (druk)plekken heeft, die pas na lange tijd verdwijnen, kunt u het best de volgende dag dezelfde draagtijd aanhouden. Als er duidelijke drukplekken (zoals blaren) zijn ontstaan, kunt u contact met ons opnemen. Na twee weken zonder klachten zijn uw schoenen ingelopen.

Recht op nieuwe schoenen

Drie maanden na de aflevering van het eerste paar, kunnen wij voor u een reservepaar aanvragen bij de verzekering. Voor volwassenen geldt dat zij 15 – 18 maanden na de aflevering van het eerste paar, een nieuw paar aan mogen schaffen. Voor kinderen tot 16 jaar geldt een gebruiksduur van 6 – 9 maanden.

Eigen bijdrage

Op 1 januari 2023 is de wettelijk eigen bijdrage voor semi orthopedische schoenen, vastgesteld op €126,-. Voor kinderen is deze eigen bijdrage €63.00. Bepaalde verzekeringen vergoeden een deel uit het aanvullingsfonds of hanteren een andere regeling. Bij aflevering van de schoenen dient u de betaling te voldoen.

Garantie

U krijgt, bij normaal gebruik, drie maanden garantie op de pasvorm en zes maanden garantie op slijtage. Slijtage aan de zolen of hak zijn uitgesloten voor de garantie.

Onderhoud

Om zo lang mogelijk van uw semi orthopedische schoenen te genieten, dient u deze regelmatig te onderhouden. Dit heeft als reden dat: de schoenen een à twee jaar mee moeten gaan en kapotte/versleten schoenen hun corrigerende effect verliezen. Het is belangrijk dat:

  • De u de schoenen regelmatig poetst om het leer soepel te houden.
  • U de schoenen minstens een keer per maand laat controleren op slijtage.
  • Reparaties tijdig worden uitgevoerd door een orthopedisch schoenmaker. Bij reparatie en/of aanpassing gedaan door derden vervalt uw garantie.

Het is belangrijk om te onthouden dat de aangepaste schoenen alleen steun geven als deze strak gestrikt zijn.

Erkenningsregeling

Ons bedrijf “Maat – & Orthopedisch Schoenatelier Linneweever bv” is een erkend orthopedisch bedrijf door het SEMH. Wij voldoen aan inrichtings- en administratieve eisen, om te kunnen werken voor uw verzekeringsmaatschappij. Dit betekent ook dat wij een eigen klachten regeling hebben opgezet.

 

 

Linneweever helpt u graag verder

Beste klanten,
Bij vragen kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 079-3317700
Vanaf maandag 11 maart veranderen onze telefoonbereikbaarheidsuren.

Wij zijn te bereiken op de volgende dagen en tijden:
– Maandag: 08:30 – 12:00
– Dinsdag: 08:30 – 12:00
– Woensdag: 08:30 – 12:00
– Donderdag: 08:30 – 12:00 en van 13:00 – 17:00
– Vrijdag: 08:30 – 12:00

Voor vragen buiten deze uren staan we altijd klaar via WhatsApp op 06-51903854 of via e-mail op info@linneweever.com, of spreek een bericht in.

Bedankt voor uw begrip en we kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!

Maak afspraak