• Orthopedisch maatwerk sinds 1827

  • Orthopedisch maatwerk sinds 1827

Orthopedische schoenen

De eerste stappen om voetproblemen te verhelpen zijn steunzolen, aanpassingen aan confectieschoenen of semi orthopedisch schoeisel. Wanneer deze oplossingen de klachten niet verminderen, is er nog een andere optie namelijk orthopedische schoenen.

Wetenswaardigheden

Het orthopedisch schoeisel is volledig maatwerk. De schoenen worden speciaal voor u op maat gemaakt. Allereerst maken wij een precieze meting via 3D scan van uw voeten. Hierna wordt een leest gemaakt. Om deze leest maken wij een plastic, doorzichtige passchoen. Deze passchoen helpt ons bij:

  • Het waarnemen of de hakhoogte juist is.
  • Het zien of het voetbed de juiste functie heeft.
  • Het bepalen of de pasvorm juist is en er geen drukpunten ontstaan.

Vervolgens wordt de definitieve schoen geproduceerd. U krijgt de keuze uit verschillende modellen, leersoorten en kleuren. U kunt uw schoen helemaal personaliseren. De definitieve vormgeving bespreekt u in overleg met de orthopedisch adviseur.

Om de orthopedische schoen tot een succes te brengen zijn vakkundig advies, kwaliteit en een goede nazorg noodzakelijk. Wij garanderen u graag een prettig loopplezier.

Het Traject

Wij ontvangen de verwijzing van een specialist om die samen met onze offerte bij de verzekering aan te vragen. Wanneer wij de machtiging van de verzekeraar hebben ontvangen, gaan wij over tot het vervaardigen van uw schoenen. Zodra de passchoenen klaar zijn plannen wij een afspraak met u in. U kunt meteen de kleur en het model uitkiezen. Hierna duurt het ongeveer vier tot twaalf weken tot de schoenen klaar zijn.

Indragen van Orthopedische Schoenen

Het zal even wennen zijn aan de orthopedische schoenen. Door de gemaakte aanpassingen en correcties kan het lopen en staan anders aanvoelen. Aangezien de schoenen uit echt leer zijn vervaardigd, zullen zij in het begin wat stug zijn. Na verloop van tijd worden de schoenen soepeler.

Het is belangrijk dat u uw voeten de tijd gunt om aan de schoenen te wennen. Vandaar dat wij voor u een inloopschema hebben opgesteld. Het is belangrijk om aan het eind van elke draagtijd uw voeten te controleren op drukplekken.

Inloopschema

Het inloopschema is opgesteld op basis van verschillende eigenschappen. Het is ook mogelijk dat uw voeten langer de tijd nodig hebben om aan de orthopedische schoenen te wennen. Dit hangt voornamelijk af van de gevoeligheid van uw voeten.

Dag         draagtijd I     draagtijd II   draagtijd III

 

1e dag       half uur         1 uur               2 uur

2e dag       1 uur             2 uur               4 uur

3e dag       2 uur             2 uur               4 uur

4e dag       2 uur             4 uur               8 uur

5e dag       4 uur             8 uur               hele dag

6e dag       4 uur             8 uur

7e dag       6 uur             hele dag

8e dag       8 uur

9e dag       hele dag

 

Aan het eind van de dag moet u controleren of er rode (druk)plekken zijn ontstaan. Wanneer deze pas na lange tijd verdwijnen kunt u het best de volgende dag dezelfde draagtijd aanhouden. Bij drukplekken, zoals blaren, kunt u met ons contact opnemen. Als u na twee weken geen klachten heeft, kunt u ervan uitgaan dat de schoenen ingedragen zijn.

Recht op nieuwe schoenen

Wij begrijpen dat het fijn is om een reservepaar orthopedische schoenen te hebben. Vanaf drie maanden na de aflevering kunt u een reservepaar aanvragen bij Linneweever wij zullen deze voor u aanvragen bij de verzekering, hier heeft u recht op. Voor volwassenen geldt dat zij een gebruikstermijn hebben van 15 tot 18 maanden na het eerste paar. Bij kinderen tot 16 jaar gaat de verzekering uit van een gebruikstermijn van 6 tot 9 maanden.

Eigen bijdrage

Vanaf 1 januari 2023 is de wettelijke eigen bijdrage voor orthopedische schoenen vastgesteld op €126,- voor volwassenen en €63,- voor kinderen tot 16 jaar. Sommige verzekering vergoeden ook een gedeelte uit het aanvullingsfonds of hanteren een andere regeling. Op het moment van de aflevering dient u de betaling te voldoen.

Garantie

Op de orthopedische schoenen heeft u, bij normaal gebruik, drie maanden garantie op de pasvorm en zes maanden op slijtage. De garantie op slijtage geldt niet voor zolen en hakken.

Onderhoud

Het is voor de schoenen belangrijk om deze goed te onderhouden, voornamelijk omdat: de schoenen ongeveer een à twee jaar mee moeten gaan en wanneer de schoenen versleten zijn verliezen zij hun corrigerende effect. Door de schoenen regelmatig te poetsen blijft het leer soepel. Let er op dat de schoenen niet op de verwarming mogen drogen.

Ook is het aan te raden om eens per maand de schoenen op slijtage te laten controleren. Bij slijtage dient u tijdig bij ons langs te komen voor reparatie. Bij reparatie en/of aanpassing gedaan door derden vervalt uw garantie.

Erkenningsregeling

Onze organisatie “Maat – & Orthopedisch Schoenatelier Linneweever bv” is een door het SEMH erkend orthopedisch bedrijf. Dit betekent dat wij aan alle inrichtings- en administratieve eisen voldoen om voor uw verzekeringsmaatschappij te mogen werken.

Linneweever helpt u graag verder

Beste klanten,
Bij vragen kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 079-3317700
Vanaf maandag 11 maart veranderen onze telefoonbereikbaarheidsuren.

Wij zijn te bereiken op de volgende dagen en tijden:
– Maandag: 08:30 – 12:00
– Dinsdag: 08:30 – 12:00
– Woensdag: 08:30 – 12:00
– Donderdag: 08:30 – 12:00 en van 13:00 – 17:00
– Vrijdag: 08:30 – 12:00

Voor vragen buiten deze uren staan we altijd klaar via WhatsApp op 06-51903854 of via e-mail op info@linneweever.com, of spreek een bericht in.

Bedankt voor uw begrip en we kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!

Maak afspraak