• Orthopedisch maatwerk sinds 1827

  • Orthopedisch maatwerk sinds 1827

Ovac

Als u specifieke klachten heeft kunnen wij deze doelgericht laten verminderen of volledig wegnemen, om dit te realiseren maken we aanpassingen aan confectieschoenen. Deze aanpassingen combineren we vaak met steunzolen, denk hier bijvoorbeeld aan een verhoging in het verband met een beenlengte verschil of een afwikkelvoorziening waardoor we het afwikkelen kunnen vergemakkelijken. Bij ons heeft u ruime keuze uit onze collectie confectieschoenen en er zijn door het ruime aanbod veel aanpassingen mogelijk.

Aanvraagprocedure

Er zijn een aantal stappen die gezet moeten worden en punten waar u aan moet denken wanneer u schoenen wil aanvragen:

1) Medische verwijzing

Als het uw eerste aanvraag wordt is er een verwijsbrief van de behandelend specialist vereist.
De huisarts mag alleen een verwijzing uitschrijven bij herhalingsverstrekkingen                 (verschilt per verzekering vraag ’t ons). Deze verwijsbrief mag u bij ons inleveren.

2) Afspraak maken

Als dit geregeld is kan u een afspraak bij ons maken, u kunt dan binnen een week bij ons terecht. Op uw eerste afspraak worden de maten van uw voeten opgenomen door onze orthopedisch schoenmaker, en word de stand van de voeten bekeken en evt. gekeken naar het looppatroon of verdere problemen met benen of voeten dan word de aanpassing aan de schoen met u besproken.

3) Eisen schoenen

De schoenen die u laat veranderen moeten aan een paar eisen voldoen en ons geschoold personeel kan u daar een passend advies in geven. U zou zelfs een paar schoenen in onze winkel kunnen aanschaffen die geschikt zijn voor deze voorziening. Wanneer uw schoenen aangepast zijn, wordt er weer een afspraak met u gemaakt, om uw schoenen af te leveren.

4) Betaling

Wij zullen de aanvraag voor u afhandelen bij uw zorgverzekeraar. Wij nemen uw persoons- en verzekeringsgegevens op. Zodra de machtiging binnen is, wordt door ons de voorziening aan uw schoenen vervaardigd.

5) Vergoedingen

Zorgverzekeraars vergoeden de aanpassing aan uw schoenen volledig, zodat u zelf er niets aan hoeft te betalen. De machtiging en de betaling door uw zorgverzekeraar regelen wij voor u. De kosten van de schoenen, dient u uiteraard zelf te betalen. Denkt hierbij u aan uw eigen risico als deze niet is opgebruikt zal de verzekering de kosten verrekenen met uw eigen risico.

Verstrekkingen 

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is het noodzakelijk dat uw verzekeraar een machtiging verleent. Deze machtiging wordt doorgaans probleemloos verstrekt, mits de regels voor verstrekking in acht genomen worden.
Deze regels voor verstrekkingen zijn voor aanpassingen aan confectie als volgt:
1.   Voor de eerste aanvraag is een verwijsbrief van de behandelend specialist vereist.
Voor iedere aanvraag daarna is een verwijsbrief van de huisarts voldoende.
2.   Na het leveren van uw eerste paar schoenen mag u na 3 maanden een reserve paar laten aanpassen.
3.   15 – 18 maanden na het eerste paar mag u een nieuw paar schoenen laten aanpassen. Deze regeling herhaalt zich vervolgens iedere 15 – 18 maanden.
5.   Iedere 3 jaar mag u, naast de herhalingsparen, een reserve paar laten aanpassen.
6.   Als u binnen de door de verzekering gestelde termijnen een aanpassing aan uw schoenen wilt hebben dan zult u doorgaans niet voor vergoeding in aanmerking komen. Wilt u dan toch de aanpassing, dan zult u deze zelf moeten bekostigen.

De levertijd van aangepaste schoenen is doorgaans twee weken. Soms is een kleine verandering aan uw confectieschoenen genoeg om pijnloos te kunnen lopen. Deze veranderingen kunnen aan de zool of binnen in de schoen worden gedaan.

Een paar voorbeelden van OVAC’s zijn:

  • Afwikkelvoorziening (afwikkelrol)
  • Verhoging van 1 schoen bij een beenverkorting
  • Het vrij leggen van een drukplek
  • Maar bijv. ook een klittebandsluiting plaatsen

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat de aanpassing zo min mogelijk opvalt!

Erkenningsregeling

“Maat – & Orthopedisch Schoenatelier Linneweever bv” is een door het SEMH erkend orthopedisch bedrijf waardoor wij aan inrichtings- en administratieve eisen moeten voldoen om te mogen werken voor uw verzekeringsmaatschappij. Dit betekent onder meer dat wij een eigen klachten regeling hebben opgesteld. Heeft u nog suggesties of opmerkingen over onze producten of over ons functioneren, dan horen we dat graag van u. Met uw suggesties kunnen we ons namelijk nog verder verbeteren!

Contact opnemen?

Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft of een afspraak wilt maken, u kunt bij ons altijd terecht voor een vrijblijvend voetonderzoek. Het is dan wel handig om van tevoren een afspraak te maken. Wij werken uitsluitend op afspraak, maar wij zorgen er altijd voor dat u op korte termijn bij ons terecht kunt.

Linneweever helpt u graag verder

Beste klanten,
Bij vragen kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 079-3317700
Vanaf maandag 11 maart veranderen onze telefoonbereikbaarheidsuren.

Wij zijn te bereiken op de volgende dagen en tijden:
– Maandag: 08:30 – 12:00
– Dinsdag: 08:30 – 12:00
– Woensdag: 08:30 – 12:00
– Donderdag: 08:30 – 12:00 en van 13:00 – 17:00
– Vrijdag: 08:30 – 12:00

Voor vragen buiten deze uren staan we altijd klaar via WhatsApp op 06-51903854 of via e-mail op info@linneweever.com, of spreek een bericht in.

Bedankt voor uw begrip en we kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!

Maak afspraak