• Orthopedisch maatwerk sinds 1827

  • Orthopedisch maatwerk sinds 1827

Linneweever – uw orthopedisch schoenmaker.

Bij het verhelpen van voetproblemen zijn steunzolen, aanpassingen aan confectieschoenen of semi-orthopedisch schoeisel vaak de eerste opties. Als blijkt dat de klachten met deze hulpmiddelen niet verminderen wordt er vaak gekeken naar orthopedische schoenen. Dit schoeisel wordt helemaal gemaakt naar de stand van uw voeten.

Als orthopedisch schoenmaker dragen wij met liefde zorg voor het loopcomfort van onze klanten. Voetafwijkingen zijn namelijk goed op te vangen met een juiste aanpak en kwalitatief schoeisel. Op basis van uw huidige situatie, de voetstand en precieze metingen kunnen wij u een deskundig advies geven. Hebt u een verwijzing van uw arts? Dan gaan wij direct voor u aan de slag. Laat dus even weten wanneer u langs wilt komen!

 

Een afspraak maken

 

De orthopedisch schoenmaker

Het is ons tot een ambacht geworden om zorg te dragen voor het loopcomfort van onze klanten. Met bijna tweehonderd jaar ervaring in orthopedisch maatwerk hebben wij een rijke geschiedenis. Als hofleverancier is onze kwaliteiten dan ook bewezen. Dit blijkt iedere dag uit ons vakkundige personeel, korte wachttijden en de snelle leveringen.

Om de kwaliteit te handhaven maken wij gebruik van de beste technieken van dit moment. Zo zijn wij als orthopedisch schoenmakers een van de eerste die gebruik maken van een 3D voetscan. Hierdoor zijn de metingen die wij maken tot op de millimeter nauwkeurig. Positief gevolg is dat wij in sommige situaties tot wel weken eerder uw orthopedische schoenen leveren!

 

Contact opnemen

 

Orthopedisch schoenmaker

 

Maatwerk producten

Het aanmeten en ontwikkelen van orthopedisch schoeisel is altijd maatwerk. De schoenen worden namelijk speciaal voor u op maat gemaakt voor het beste resultaat. We beginnen altijd met het maken van de 3D scan van uw voeten. Van deze scan maken wij een precieze leest, wat zorgt dat wij een plastic passchoen kunnen maken. Deze passchoen helpt ons onder andere bij:

  • Het waarnemen of de hakhoogte juist is.
  • Het zien of het voetbed de juiste functie heeft.
  • Het bepalen of de pasvorm juist is en er geen drukpunten ontstaan.

Wanneer alle controlepunten een correct resultaat geven wordt de definitieve schoen gemaakt. Hierin hebt u diverse opties om uit te kiezen. Zo zijn er verschillende modellen, soorten leer en kleuren. In overleg met uw persoonlijke orthopedisch adviseur stelt u uw persoonlijke schoenen samen. Wij garanderen u veel loopplezier met uw orthopedische schoenen.

 

Garantie en onderhoud

 

Contact en informatie

 

Het inloopschema

Wanneer u voor het eerst de schoenen van uw orthopedisch schoenmaker draagt zal het even wennen zijn om met deze schoenen te lopen. Door de aanpassingen in de schoenen kan het lopen en staan tijdelijk anders aanvoelen. Dit is omdat uw voeten hier nog aan moeten wennen en het leer op het begin wat stug is.

Het is van belang om hieraan te wennen en daarom speciaal opgestelde inloopschema te volgen. Zo went u zo efficiënt mogelijk aan uw nieuwe schoenen.

Controleer altijd aan het einde van de dag of er rode (druk)plekken ontstaan zijn. Mocht het lang duren voordat deze verdwijnen, dan is het aan te raden om de dag erna dezelfde draagtijd aan te houden. Mocht u last krijgen van blaren of andere ongewenste resultaten verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Na twee weken zonder klachten mag u ervan uitgaan dat de schoenen correct ingedragen zijn!

Dag          draagtijd I     draagtijd II   draagtijd III

1e dag       half uur         1 uur               2 uur

2e dag       1 uur             2 uur               4 uur

3e dag       2 uur             2 uur               4 uur

4e dag       2 uur             4 uur               8 uur

5e dag       4 uur             8 uur               hele dag

6e dag       4 uur             8 uur

7e dag       6 uur             hele dag

8e dag       8 uur

9e dag       hele dag

 

Contact opnemen