• Orthopedisch maatwerk sinds 1827

  • Orthopedisch maatwerk sinds 1827

Veelgestelde vragen

Hier kunt u alle vragen vinden die veel gesteld zijn

Krijg ik maar 1 paar orthopedische schoenen of meerdere paren?

Heeft u 1 paar (semi-)orthopedische schoenen, dan mogen wij 3 maanden na het afleveren een wisselpaar voor u aanmeten. Iedereen heeft namelijk recht op 2 paar adequate schoenen. Daarna heeft u pas na 15 tot 18 maanden weer recht op nieuwe schoenen.

Hoe lang bestaat Maat en Orthopedisch Schoenatelier al?

Het bedrijf bestaat dit jaar 191 jaar.

Wat is het verschil tussen orthopedische en semi orthopedische schoenen?

Orthopedische schoenen zijn volledig op maat gemaakte schoenen. Bij de eerste afspraak nemen wij uw voetafdruk en maken wij een gipsafdruk of 3D-scan van uw voeten. Zodat wij voor u een paar leesten en passchoenen kunnen maken. Het zijn unieke schoenen volledig op uw voeten en klachten gemaakt. Semi-orthopedische schoenen zijn schoenen die in een fabriek worden gemaakt. Wij kunnen deze schoenen op afwijkende lengte/breedte maat bestellen. Deze schoenen kunnen dan ook ruimer en breder zijn dan de normale schoenen uit de schoenenwinkel. Hier maken wij vervolgens aanpassingen op of aan die uw voetklachten verhelpen of extra ondersteuning geven. Bovendien zijn deze schoenen altijd voorzien van op maat gemaakte steunzolen.

Wat is de levertijd van een paar orthopedische schoenen?

De levertijd van een paar orthopedische schoenen is voor het eerste paar 6 tot 10 weken. En voor het herhalingspaar 4 tot 6 weken.

Worden mijn schoenen vergoedt door mijn verzekering?

Schoenen worden grotendeels vergoedt door uw zorgverzekering. Voor orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen geldt een wettelijke eigen bijdrage. De hoogte hiervan wordt jaarlijks door de overheid bepaald. In 2018 is dat voor volwassenen € 138,- en voor kinderen (tot 16 jaar) € 69,-. De vergoeding van de orthopedische schoenen wordt wel verrekend met uw verplicht eigen risico. Wettelijk is bepaald dat iedereen die ouder is dan 18 jaar een verplicht eigen risico in de zorg heeft. Het bedrag voor het verplicht eigen risico in 2018 is € 385,-. per jaar. Dit bedrag komt boven op de wettelijke eigen bijdrage voor je orthopedische schoenen.