Vlos

Procedure

Tevens is het mogelijk Voorlopig Orthopedisch Schoeisel aan te meten (VLOS). Deze revalidatie schoenen zijn tijdelijk en worden gebruikt om U snel te mobiliseren na een chirurgische ingreep of om uw voeten te laten genezen na het ontstaan/ verkrijgen van wonden. De VLOS worden gemaakt naar een afdruk van uw voet. Dit word gedaan door middel van een gipsafdruk.

 • Bij de eerste afspraak wordt meteen een gipsafdruk van uw voeten gemaakt. Dit duurt ongeveer 60 minuten, Daarna beginnen wij gelijk met het maken van de leesten en de passchoenen.

 • We maken meteen een vervolgafspraak na een week zodat u kan komen passen.

 • Op basis van de afdrukgegevens stuurt Linneweever de aanvraag van uw specialist samen met de offerte naar uw zorgverzekeraar om een machtiging aan te vragen.

 • Na het passen worden de vlossen gemaakt dit duurt dan nog 1 week voor de vlos schoenen klaar zijn. Soms vindt er nog een tussenpas plaats.

 • De productie van VLOS schoenen is een arbeidsintensief proces dat maximaal 2 weken in beslag zal nemen.

 • Bij het afleveren wordt alles nogmaals gecontroleerd daarbij adviseren wij u over het inlopen, dragen en onderhoud van de schoenen voor het juiste gebruik. Evt. in het bijzijn van de specialist. Anders wordt er na 2 weken een controle afspraak gemaakt in het bijzijn van de specialist.

 • Door de VLOS schoenen zijn uw voeten beschermd en kunt u sneller aan het revalidatieproces beginnen.

 • Mochten er problemen zijn zoals drukplekken, maak dan gelijk een afspraak met Linneweever . Controleer daarom goed uw voeten.

 • Na het genezen van uw voeten wordt er een vervolg afspraak gemaakt voor het aanmeten van orthopedisch schoeisel. Het is noodzakelijk dat uw eerste aanvraag komt van een revalidatiearts, orthopedisch chirurg, reumatoloog of een dermatoloog. Met deze aanvraag kunt u een afspraak maken bij Maat en Orthopedisch schoenatelier Linneweever.

   

  Kosten en vergoedingen.

  Als de zorgverzekeraar goedkeuring heeft verleend betekent dit dat zij de kosten grotendeels zullen dekken. Houdt u wel altijd rekening met een wettelijke verplichte eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is voor 2018 € 138,00. U kunt de eigen bijdrage bij aflevering contant of per pin aan ons voldoen, in sommige gevallen int de verzekering deze eigen bijdrage. VLOS vallen onder het eigen risico. De kosten zullen daarom door de zorgverzekeraar in het kalenderjaar van aanschaf met u worden verrekend als deze nog niet of gedeeltelijk door u is verbruikt.

 

 

Orthopedisch maatwerk

 Linneweever is zoveel meer dan een schoenwinkel. Met onze jarenlange expertise in orthopedisch maatwerk kunnen wij u prima ondersteunen met orthopedisch advies. En orthopedische schoenen kunnen tegenwoordig net zo hip en modern zijn als u maar wilt.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Bel met onze hoofdvestiging in Zoetermeer. 079-3317700