Steunzolen/ supplementen

Wetenswaardigheden


Vooral een vakkundig advies, kwaliteit en een goede nazorg zijn onontbeerlijk om maatsteunzolen tot ‘plezierzolen’ te maken. Uw besluit om maatsteunzolen bij "Maat - & Orthopedisch Schoenatelier Linneweever bv" te laten maken is een goede keuze en daarmee een garantie voor prettig loopplezier. Belangrijke punten hierover willen wij wel graag aan u kwijt.

Nieuwe schoenen en steunzolen


Wanneer u besloten heeft en/of geadviseerd wordt om steunzolen te gaan dragen in nieuwe schoenen, dan kunt u het best schoenen aanschaffen met een in zijn geheel uitneembaar voetbed. U past de schoen met het standaard voetbed, als de schoen goed zit zullen wij uw steunzool exact even dik maken zodat de schoen hetzelfde zit, maar dan met uw eigen steunzolen er in verwerkt. Wanneer u bij ons schoenen koopt, houden wij hier rekening mee en zullen wij de juiste oplossing voor u vinden. U wordt vriendelijk verzocht om bij aanschaf van schoenen of individuele steunzolen/ supplementen direct af te rekenen.
Pinnen is mogelijk.

Waar u op moet letten

  • Schoenen met een vetersluiting hebben over het algemeen een betere pasvorm. Ze geven een vastere omsluiting om uw voet, met name op de wreef en aan de zijkant van uw voet.
  • Een schoen met een brede en niet te hoge hak geeft de meeste steun, en ook dit kunnen heel elegante schoenen zijn.
  • Het is belangrijk dat uw schoen een goede hielversteviging heeft (contrefort). Deze zorgt ervoor dat de voet niet van de steunzool afglijdt.
  • Wanneer er een los confectievoetbed of steuntje in de schoen zit, dan moet dit uit de schoen verwijderd worden. Zo komt er ruimte voor de steunzool. Let er daarom ook steeds op dat de schoen voldoende diep is. Controleer dit door de schoen met de steunzool te passen.
  • De schoen moet een goede gelengsteun (brugsteun) hebben, zodat hij tussen zool en hak niet doorzakt .
  • Uw nieuwe schoen moet goed passen in de lengte en breedte. Het is belangrijk dat u genoeg teenruimte hebt. De schoen moet ongeveer 10 mm langer zijn dan de langste teen. Koop uw schoenen nooit te groot.
  • Bij kromstaande tenen of een hallux-valgus knobbel (knobbel langs de binnenkant van de grote teen) moet er op gelet worden dat er geen dikke naden of sierstiksels op de gevoelige plekken drukken.


Het echte loopplezier


Het is heel normaal dat u aan het dragen van steunzolen moet wennen. Bouw het dragen van de steunzolen geleidelijk op.

Bijvoorbeeld:
- De eerste dag 2 uur
- De tweede dag 4 uur
- De derde dag 6 uur


Lukt het zo niet, begin dan opnieuw met gehalveerde tijden. In minder dan 14 dagen kunt u dan gemakkelijk gewend raken aan uw steunzolen. Blijft u klachten houden, maak dan een controle-afspraak.

Nazorg


Bij intensief gebruik kunnen uw steunzolen na verloop van tijd slijtageverschijnselen gaan vertonen. Meestal is dit op te lossen door het uitvoeren van correcties, aanpassingen en/of reparatie. Na een opknapbeurt gaan uw steunzolen dan weer een hele tijd mee. Dus gooi ze niet te vroeg weg. Het kan zijn dat uw schoenen nog een individuele aanpassing nodig hebben, zoals een afwikkelvoorziening, een standverbetering, een hakverhoging of een drukvermindering van het bovenleer.

Als u aan sport doet


Voor sportieve doeleinden vervaardigen wij sportsteunzool van flexibel en schokdempend materiaal. Ook passen wij uw sportschoenen aan. Hierover zullen wij u graag vrijblijvend adviseren. Immers, een beroep doen op onze ruim 191 jaar bestaande orthopedische schoentechnische kennis, is een beroep doen op een betrouwbare partner voor prettig loopplezier. 

Orthopedisch maatwerk

 Linneweever is zoveel meer dan een schoenwinkel. Met onze jarenlange expertise in orthopedisch maatwerk kunnen wij u prima ondersteunen met orthopedisch advies. En orthopedische schoenen kunnen tegenwoordig net zo hip en modern zijn als u maar wilt.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Bel met onze hoofdvestiging in Zoetermeer. 079-3317700