Semi Orthopedische schoenen

 

Wetenswaardigheden


Vooral een vakkundig advies, kwaliteit en een goede nazorg zijn onontbeerlijk om semi orthopedische schoenen tot plezierschoenen te maken. Uw besluit om orthopedische schoenen bij "Maat - & Orthopedisch Schoenatelier Linneweever bv" te laten maken is een goede keuze, en daarmee een garantie voor prettig loopplezier.

Het Traject


Na het aanmeten en verzamelen door ons van alle gegevens die wij nodig hebben om de semi orthopedische schoenen te kunnen maken, gaan wij over tot het aanvragen van een machtiging bij uw verzekering, dit gebeurt tezamen met de verwijsbrief van de arts en een prijsopgave. Dit duurt ongeveer 4 weken. Wanneer wij de machtiging hebben ontvangen van uw verzekering gaan wij over tot het vervaardigen van uw schoenen. Wanneer wij de schoenen klaar hebben staan maken wij met u een afspraak om tot het afleveren over te gaan. Het gehele proces neemt ongeveer 6 weken in beslag, uiteraard mede afhankelijk van de medewerking van uw verzekering.

Indragen van Semi Orthopedische Schoenen


U zult bijna altijd moeten wennen aan de nieuwe schoenen. Door de aanpassingen en de correcties kan het staan en lopen anders aanvoelen. De schoenen kunnen in het begin ook wat stug aanvoelen. Om u te laten wennen aan de nieuwe schoenen en om drukplekken te voorkomen is het belangrijk om de schoenen zorgvuldig in te dragen en de voeten na iedere draagtijd te controleren op drukplekken. Hoe uw semi orthopedische schoenen ingedragen moeten worden hangt af van de gevoeligheid van uw voeten.

Inloopschema

           
Dag     draagtijd I     draagtijd II     draagtijd III

           
1e dag      half uur          1 uur               2 uur
2e dag      1 uur              2 uur               4 uur
3e dag      2 uur              2 uur               4 uur
4e dag      2 uur              4 uur               8 uur
5e dag      4 uur              8 uur               hele dag
6e dag      4 uur              8 uur    
7e dag      6 uur              hele dag    
8e dag      8 uur        
9e dag      hele dag

Als bij controle blijkt dat er rode (druk)plekken zijn ontstaan die pas na lange tijd verdwijnen, dan moet u de volgende dag dezelfde draagtijd aanhouden. Als er drukplekken zijn ontstaan (o.a. blaren) dan moet u uw leverancier raadplegen.

Als uw schoenen na 2 weken geen klachten heeft gegeven kunt u aannemen dat ze ingedragen zijn. Het is dan goed voor zowel de voeten als de schoenen om te wisselen met een ander paar schoenen. Dat kan natuurlijk alleen als het vorige paar nog in goede staat is.

Recht op nieuwe schoenen


Drie maanden na aflevering van het eerste paar kunt u een reserve paar aanvragen bij uw verzekering. Een vervolg paar mag 15 - 18 maanden na aflevering van het eerste paar. Voor kinderen tot 16 jaar geldt een gebruiksduur van 9 maanden.

Eigen bijdrage


De wettelijke eigen bijdrage voor semi orthopedische schoenen is vanaf 01-01-2018 € 138,00 kinderen tot 16 jaar € 69,00. Er zijn verzekeringen die een gedeelte uit het aanvullingfonds vergoeden, of een andere regeling hanteren. De betaling dient bij de aflevering te worden voldaan.

Garantie


Bij normaal gebruik heeft u drie maanden garantie op de pasvorm en zes maanden op slijtage. Dit geld niet voor de normale stijtage zoals zolen en hakken.

Onderhoud


Het is belangrijk om de schoenen goed te onderhouden. Niet alleen omdat ze 1 a 2 jaar mee moeten, maar ook omdat kapotte of versleten schoenen niet meer het corrigerende effect hebben waarvoor ze zijn aangeschaft. Zorg er daarom voor dat:
De schoenen regelmatig gepoetst worden zodat het leer soepel blijft.
De schoenen niet op de verwarming worden gedroogd.
De schoenen minstens 1 keer per maand op slijtage worden gecontroleerd.
De schoenen tijdig gerepareerd worden bij uw orthopedische schoenmaker. Bij reparatie en/of aanpassing gedaan door derden vervalt uw garantie.
Aangepaste schoenen geven alleen steun als ze strak gestrikt zijn.

Erkenningsregeling


"Maat - & Orthopedisch Schoenatelier Linneweever bv" is een erkend orthopedisch bedrijf door het SEMH, waardoor wij aan inrichtingseisen en administratieve eisen moeten voldoen, om te kunnen werken voor uw verzekerings maatschappij. Dit betekend ook dat wij een eigen klachten regeling hebben opgezet.

 

Orthopedisch maatwerk

 Linneweever is zoveel meer dan een schoenwinkel. Met onze jarenlange expertise in orthopedisch maatwerk kunnen wij u prima ondersteunen met orthopedisch advies. En orthopedische schoenen kunnen tegenwoordig net zo hip en modern zijn als u maar wilt.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Bel met onze hoofdvestiging in Zoetermeer. 079-3317700