Orthopedische schoenen

Wetenswaardigheden

Wanneer de voetproblemen niet meer te verhelpen zijn met steunzolen, aanpassingen aan confectieschoenen of semi orthopedisch schoeisel, dan kan orthopedisch schoeisel de oplossing zijn. 

Orthopedisch schoeisel is volledig maatwerk. De schoenen worden speciaal voor u gemaakt. Na een precieze meting van uw voeten wordt er een leest gemaakt. Over deze leest wordt dan een doorzichtig plastic passchoen gemaakt. Met behulp van deze plastic passchoen kunnen wij waarnemen of de hakhoogte juist is en zien wij of het voetbed de juiste functie heeft. Tevens kunnen wij zien of de pasvorm helemaal correct is en er geen drukpunten ontstaan. De definitieve schoen kan nu in productie. U heeft daarbij de keuze uit verschillende modellen, leersoorten en kleuren. Uw definitieve keuze gaat ook altijd in overleg met uw orthopedisch adviseur.


Vooral een vakkundig advies, kwaliteit en een goede nazorg zijn onontbeerlijk om orthopedische schoenen tot plezierschoenen te maken. Uw besluit om orthopedische schoenen bij "Maat - & Orthopedisch Schoenatelier Linneweever bv" te laten maken is een goede keuze, en daarmee een garantie voor prettig loopplezier.

Het Traject


Na het aanmeten en verzamelen door ons van alle gegevens die wij nodig hebben om de orthopedische schoenen te kunnen maken, gaan wij over tot het aanvragen van een machtiging bij uw verzekering, dit gebeurt tezamen met de verwijsbrief van de arts en een prijsopgave. Dit duurt ongeveer 4 weken. Wanneer wij de machtiging hebben ontvangen van uw verzekering gaan wij over tot het vervaardigen van uw schoenen. Wanneer wij de schoenen `pasklaar` hebben maken wij een afspraak met u om de schoenen te komen passen. Indien het passen naar wens is wordt het model en de kleur uitgezocht voor uw schoenen, waarna ze tussen 4 en 6 weken klaar staan. Het gehele proces neemt ongeveer 2 maanden in beslag.


Indragen Van Orthopedische Schoenen


U zult bijna altijd moeten wennen aan de nieuwe schoenen. Door de aanpassingen en de correcties kan het staan en lopen anders aanvoelen. De schoenen kunnen in het begin ook wat stug aanvoelen. Om u te laten wennen aan de nieuwe schoenen en om drukplekken te voorkomen is het belangrijk om de schoenen zorgvuldig in te dragen en de voeten na iedere draagtijd te controleren op drukplekken. Hoe uw orthopedische schoenen ingedrag-en moeten worden hangt af van de gevoeligheid van uw voeten.

Inloopschema

           
Dag         draagtijd I     draagtijd II     draagtijd III

           
1e dag       half uur         1 uur                2 uur
2e dag       1 uur             2 uur                4 uur
3e dag       2 uur             2 uur                4 uur
4e dag       2 uur             4 uur                8 uur
5e dag       4 uur             8 uur                hele dag
6e dag       4 uur             8 uur    
7e dag       6 uur             hele dag    
8e dag       8 uur        
9e dag       hele dag        


Als bij controle blijkt dat er rode (druk)plekken zijn ontstaan die pas na lange tijd verdwijnen, dan moet u de volgende dag dezelfde draagtijd aanhouden. Als er drukplekken zijn ontstaan (o.a. blaren) dan moet u uw leverancier raadplegen.

Als uw schoenen na twee weken geen klachten heeft gegeven kunt u aannemen dat ze ingedragen zijn. Het is dan goed voor zowel de voeten als de schoenen om te wisselen met een ander paar schoenen. Dat kan natuurlijk alleen als het vorige paar nog in goede staat is.

Recht op nieuwe schoenen


Drie maanden na aflevering van het eerste paar kunt u een reserve paar aanvragen bij uw verzekering. Een vervolg paar mag 15 -18 maanden na aflevering van het eerste paar. Voor kinderen tot 16 jaar geldt een gebruiksduur van negen maanden.

Eigen bijdrage


De wettelijke eigen bijdrage voor orthopedische schoenen is vanaf 01-01-2018 € 138,00 en kinderen tot 16 jaar € 69,00. Er zijn verzekeringen die een gedeelte uit het aanvullingfonds vergoeden, of een andere regeling hanteren. Betalingen dienen bij de aflevering te worden voldaan.

Garantie


Bij normaal gebruik heeft u drie maanden garantie op de pasvorm en zes maanden op slijtage. Slijtage geldt niet voor zolen en hakken.

Onderhoud


Het is belangrijk om de schoenen goed te onderhouden. Niet alleen omdat ze 1 a 2 jaar meemoeten, maar ook omdat kapotte of versleten schoenen niet meer het corrigerende effect hebben waarvoor ze zijn aangeschaft. Zorg er daarom voor dat: de schoenen regelmatig gepoetst worden zodat het leer soepel blijft. De schoenen niet op de verwarming worden gedroogd. De schoenen minstens 1 keer per maand op slijtage worden gecontroleerd. De schoenen tijdig gerepareerd worden bij uw orthopedische schoenmaker. Bij reparatie en/of aanpassing gedaan door derden vervalt uw garantie. Aangepaste schoenen geven alleen steun als ze strak gestrikt zijn.

Erkenningsregeling


"Maat - & Orthopedisch Schoenatelier Linneweever bv" is een door het SEMH erkend orthopedisch bedrijf, waardoor wij aan inrichtings- en administratieve eisen moeten voldoen om te mogen werken voor uw verzekerings maatschappij. Dit betekent onder meer dat wij een eigen klachten regeling hebben opgesteld.

Orthopedisch maatwerk

 Linneweever is zoveel meer dan een schoenwinkel. Met onze jarenlange expertise in orthopedisch maatwerk kunnen wij u prima ondersteunen met orthopedisch advies. En orthopedische schoenen kunnen tegenwoordig net zo hip en modern zijn als u maar wilt.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Bel met onze hoofdvestiging in Zoetermeer. 079-3317700